Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 4.4.2006
Martinčin věk - měsíce: 61
Rubrika: Deníček


Martinka se učí anglicky...

Děti si hrají na počítači Hledá se Nemo :-)
Kolem deváté hodiny dopolední jsem se na chvíli uvolnil z práce, abych zavezl rodinku na kontrolu k dětské paní doktorce. Martinka totiž nechodí více než týden do školky a verdikt naší doktorky zněl jasně - Marťa je v pohodě a příští týden se vrátí zpět do dětského kolektivu. Už jí to chybí. Doma se nudí. Neustále něco po Daně chce a nedá pokoj, dokud to nedostane ;-) Dana přitom potřebuje přemýšlet a v klidu programovat. No, toho klidu příliš nemá, čímž ji obdivuji, že dokáže něco srozumitelného stvořit za daných podmínek. Mě stačilo, že si dětičky před večeří krátce hrály na serveru oblíbenou hru Hledá se Nemo. Martinka ji celkem zvládá, jenomže chce co chvíli napovídat. Já tou dobou kousek vlevo právě přemýšlel nad rozpočítáváním lamino desek, na naši velkou předsíňovou stěnu. Pozítří jedeme do Hradce a necháme vše nařezat v Hornbachu. Dětičky zůstanou na víkend u babičky a my se s Danou pustíme do další akce nového tisíciletí - malování kuchyně. To nám sice dá zabrat, ale ona místnost si podobné zkrášlění již více než zaslouží. Už nebude bílá. Uvidíte sami, Na vlastní bulvy, tedy oči ;-)
Vojtíšek si celé odpoledne prozpěvoval. Stačila k tomu jedna písnička, jíž se bleskurychle naučil,"Pec nám padla, pec nám padla, dopak nám ji opaví. Stavý pecaš není doma a malý to neumí. Zavoláme na dědečka, ten má velké kladivo, dá to doho čyži vány a už je to hotovo!" Velice nás překvapil svojí výslovností slova "kladivo". Kdo umí, ten umí :-) Pohled do akvárka :-)
Vojtíškovo recitování stále stejného textu už šlo mírně na nervy Martince. Co chvíli upozorňovala,"Vojtó, to už stačilo!" Sama si přitom co chvíli opakuje nová anglická slovíčka. Před spaním mi povídala,"Tatínku, já už umím další nový. Vstávat je vejk ap!" Má pravdu, v originále Wake Up. Učí se celkem rychle ;-)
Na druhé fotce máte možnost si prohlédnout akvárium z pravého boku. Voda je od vyexpedování problematických kořenů neskutečně průzračná. Kořeny zatím máchám a louhuji v koupelně. Kdy se vrátí do akvárka, ukáže čas. Teď potřebuji, aby se voda zklidnila a my konečně mohli zakoupit rybičky. To bych nikdy neřekl, že mohou speciální akvarijní kořeny tolik potrápit ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist