Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 17.6.2006
Martinčin věk - měsíce: 64
Rubrika: Deníček


Kolový výlet pod hrad...

Vojtíšek řádi se psy :-)
Těsně před odpolední svačinkou jsem se vydal na Martinčinu radu na velikou třešeň - zachtělo se dětem třešinek. Strom je to vysoký a žádný náš žebřík na něj nedosáhne. Tak jsem vydal vzhůru po větvích. Vojtík dole trnul strachy,"Tatínku abys nepadnůl!" Mno, strom statečně držel mých necelých devadesát kilo. V jednu chvíli mi upadla jedna jediná třešnička a jako náhodou zamířila na Vojtíškovo čelo, o nějž se rozmázla. Shodou okolností právě Vojta šplhal po žebříku na strom. Už křičel,"Teda taťkó, to bolíí, tys mě pvaštíl!" Ne já, třešnička -)
Odpoledne se u nás přehnala bouřka a my se zatím v klidu domova nasvačili. O půl páté jsme měli jasno - jedeme na původně plánovaný kolový výlet do hospůdky pod hradem. Děti jásaly a Martinka šlapala na svém kole ostošest. Cestou je potřeba přejet i dva úseky po frekventované hlavní silnici. Martinka se naštěstí drží krásně stopy a navíc je tu fakt, že o víkendu jezdí kamiony minimálně. Takže v pohodě :-)
Zatímco jsme s Danou popíjeli u stolu pivo, dětičky se bavily. V jednu chvíli se zdálo, že v okolí žádné děti nejsou. Během chvíle se situace napravila. Martinka se bleskurychle seznámila se starší holčičkou a klukem. Rázem spolu řádili na prolézačkách a celém prostranství kolem řeky. Vojtíšek se držel spíše nás. I když ho v jednu chvíli zaujali dva skotačící psi. Skákali na sebe a vyloženě řádili. Najednou ten pejsek zezadu jakoby naskočil na fenku a to děti naprosto pobavilo. Jenom si nemyslete, nás také. Martinka hlásila,"Tatínku, podívej, ti pejskové dělaj vlak!" I Vojtíšek nezůstal pozadu,"Maminkó, ty pejsci dělaj mašinků!" Co jim máme vyysvětlovat, že? Vyloží si to po svém ;-) Martinka sedí na prolézačce ;-)
Sluníčko svítilo, my se kochali okolím a pozorovali rostoucí indiánský tábor. Blíží se prázdniny a děti brzy zaplní ona místa. Je to celkem jednoduché, jak se takové tee-pee postaví. Na jednu tyč přivážou provaz a pak se přidávají další tyče. Jeden maník obíhá tyče kolem dokola a tím nahoře svazuje tyče coby konstrukci pravého indiánského stanu. Zbývá navléct plachtu z pravé bizoní kůže - v našem případě z její látkové imitace, nebo se mýlím? Kdyžtak se ozvěte ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist