Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 1.8.2006
Martinčin věk - měsíce: 65
Rubrika: Deníček


Nedělní výlet na Kočičí hrádek...

V perníkové chaloupce :-)
Konečně nám jde od dopoledních hodin zase internet. Těsně před obědem mi telefonoval technik, že součástka do vysílače přípojného bodu dnes konečně dorazila a mohl ji tak vyměnit. To je dobře, mohu Vám konečně přiblížit nedělní poobědní výlet, včetně fotek.
Zatímco jsem ještě dopoledne nahazoval stěny maltou, po obědě jsme chtěli děti maličko rozptýlit narychlo vymyšleným výletem. A že je kam jet. Na nedělní odpoledne bylo zvoleno místo, navštívené poprvé a naposledy, před dvěma roky. To už Martinka šlapala po svých a Vojtíšek se coby roční miminko vezl v kočárku. A že jsem Vám ještě neřekl, kamže jsme jeli? Aha, musím to napravit - jednalo se o Kočičí hrádek, skrytý v hloubi lesa nedaleko Slatiňan. Jedná se o překrásnou stavbu na malé skalce. Nevím proč, ale téměř všechny děti mají utkvělou představu, že na tom hrádku musí zákonitě bydlet kočky. Jaké to zklamání. Zato je hrad většinou plný hrajících si dětí - přece jenom se jedná o velkou atrakci, která není hned tak k vidění.
Na velké tabuli u Kočičího hrádku píší - O Kočičím hrádku se nedochovalo mnoho zpráv. V letech 1898 - 1901 ho nechala postavit Vilemína Auerspergová. Architektura stavby je ovlivněna romantismem. Tento umělecký směr před-minulého století hledal inspiraci v rytířském středověku a v architektuře se snažil o teatrální iluzi života na starém hradě před staletími. Miniatura zděného hrádku, který stojí na křemencové skalce byla určena pro zámecké děti, které tu rády trávily svůj čas. Kočičí hrádek ;-)
Cestu od Kočičího hrádku jsme zakončili u restaurace Monaco, kde si děti hrály v překrásně malované perníkové chaloupce - jenom se podívejte na ježibabu. Vojtíka zaujaly její barevné houbičky,"Podívéj, tam má houbičký - tavičkovou a čevenou!" Jsou vlevo nahoře na prvním fotu :-)
Vojtíšek se poslední dobou sám utírá po vylezení ze sprcháče a pak si občas i sám natáhne pyžamko. Dnes se však z koupelny ozval velký křik. Já tam přiběhl a Vojtík se držel za nos,"Aú aú, já sem padnůl o vanů na čumáček!" To bylo křiku ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist