Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 1.12.2006
Martinčin věk - měsíce: 69
Rubrika: Deníček


Povedená mikulášská besídka...

Vojtíšek jde ze školky :-)
Dnešní odpoledne se neslo ve znamení školkové mikulášské besídky. Šel jsem z práce o něco dříve, ale stejně se jako na potvoru rozbila jedna výrobní linka a já pak málem nestíhal nákup a školku. Prostě honička. Do školky jsem přiběhl včas, bohužel se mi chvíli třásla ruka s kamerou. Děti byly hodné, zato kamera zlobila. Abystě tomu rozumněli - nejprve hlásila orosení a posléze se podivně orosil zevnitř objektiv. Takže jsem natočil naše děti, přebírající dárečky od Mikuláše, poněkud zamlženě. Alespoň, že besídka dopadla. A to se jí Vojtíšek málem nezůčastnil. Na poslední chvíli se šprajcnul,"Já nechcí jít tam mezi děti, já chci jít domů!" Maminka ho marně přesvědčovala. Pomohla až paní učitelka, vzala si Vojtíška na pomyslné pódium, mezi vystupující.
Díky Vojtíškovi tak bylo málem představení ohroženo, neboť hned v první scénce hrál tátu a Martinka po jeho levoboku mámu. Prý, jako že jsou chudí a tak jim Mikuláš přinesl nějaké penízky do botiček. Představení bylo relativně krátké a hezké. Všechny děti podaly vyčerpávající výkony, přiměřené věku. Je jasné, že předškoláci excelovali. Na závěr besídky přišel Mikuláš s andělem, aby rozdal dárečky. Čert byl vykázán dozadu za lavici a tam ho některé děti dráždily. Nejednou byly značně vylekané a pelášily pryč, to když čert nahlas zahudral. I já se lekl, až se obraz v kameře náležitě rozklepal :-) Martinka s kalendářem ;-)
Dětičky dostaly od Mikuláše nějaké sladkosti, mimo jiné i adventní kalendáře. Zatímco si ho Martinka zavěsila na zeď a sdlábla dnešní čokoládičku, Vojta se k tomu stavěl poněkud jinak. Kalendář - čokládičky vybral do mističky a zbytek roztrhal. Je to prostě rošťák. Poté se mě snažil přesvědčovat,"Já si tatínku vezmu z mističky ještě jednu. Já sem si to vzal za odměnu!" Je to lump ;-)
Navečer jsem snesl z půdy žárovičky na venkovní stromy a musím je zítra skouknout a opravit. V neděli rozhodně rozsvěcíme, ať se děje cokoliv. Mimo to, se u nás v obci koná slavnostní rozsvěcení vánočního stromu za účasti místní dechovky. V pět večer, abyste byli v obraze. Jdeme tam.

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist