Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 6.2.2007
Martinčin věk - měsíce: 71
Rubrika: Deníček


Zkuste to bez drátů, milý Marconi...

Vojtíšek zkoumá kabel UTP :-)
Máme tu další den, strávený bez Martinčiny přítomnosti. Ta si užívá s holkama pobyt na Slovensku. Vojtíšek pro změnu stále marodí a kašle. Navečer mu konečně opadla teplota a tak kromě antibiotik nedostal nic na její snížení. Jak se zdá, bojuje s nemocí zdárně. Včera telefonovala hradecká babička a ptala se,"Leží Vojtíšek v postýlce, když mu je tak špatně?" Ani náhodou, jako by neznala dětičky. Malým dětem musí být opravdu hrozně zle, aby jenom ležely, nebo spinkaly. Vojtíšek úplně normálně řádí po celém domě. Pouze ten ošklivý kašel nás upozorňuje, že ještě není zcela v pohodě.
Dana chtěla v neděli natáhnout síťové, tedy internetovské připojení přes celý dům z ložnice do kuchyně, respektive do obyvákového koutu. Zdálo se, že se nejedná o žádný problém. Ještě před nahozením všech místností jsem totiž mezi nimi roztahal neuvěřitelné množství mnohadrátových kabelů. Ale ouha. Ty kabely nemají kroucené žíly jako pravý LAN - síťový kabel a tak se mi po půldenní marné práci můj notebook nespojil se switchem v ložnici. Nedá se nic dělat, dnes jsem přivezl klubo originál UTP kabelu a musím to natáhnout dírou ve stropě přes půdu. Ještě je tu možnost z filmu od Zdeňka Svěráka - Jára Cimrman, ležící spící," Zase jste mi zpřetrhal ty dráty! Zkuste to bez nich, milý Marconi!" To by znamenalo zakoupit router s přípojným bodem WiFi. Do budoucna jasné řešení, neboť oba naše notebooky disponují vestavěnou WiFinou ;-)
Jak vidíte na fotu, Vojtíšek právě zkoumá krabici s výše zmiňovaným kabelem. Když už jsem u internetu - dnes mi volala jedna paní a chce, abych jí vytvořil webovskou firemní prezentaci na solnou jeskyni v mém Pracovním městě. Zase jsem se nechal ukecat. Mám totiž ješte dodělávat internetovské stránky naší mateřské školky. Takže jak vidíte, rozhodně se nenudím ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist