Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 5.3.2007
Martinčin věk - měsíce: 72
Rubrika: Deníček


Martinčin budík v akci...

Vojtíšek je indián :-)
Dnes jenom krátce, je totiž hodně hodin. Po ránu se stala naprosto nevídaná věc. Martinčin budík totiž zafungoval na jedničku. Přesně v šest začal pípat a dostal již od večera natěšenou Martinku z postýlky. Ta si zaběhla pro oblečení a bleskurychle si ho na sebe natáhla. Bezprostředně poté se věnovala čerstvě se probudivšímu Vojtíškovi. Pomohla mu s oblékáním a ještě ustlala postele. Nevídané, neslýchané. Dokonce i mne tahala zpod peřiny. Ale jo, školku jsme stihli bez problémů a já se do práce také dostal včas. Takže pohoda, klídek, tabáček ;-)
Minulý týden jsem kromě stroje v tělocvičně zprovoznil i nově objednaný prostorový termostat na plynový kotel. Ten náš minulý spínal totiž každých deset minut, i kdyby měl topit třeba jenom deset sekund. Čím blížeji byl u žádané teploty, tím kratší topné intervaly. Jedná se o tzv. PWM(Pulse Width Modulation), tedy Pulsně Šířkovou Modulaci o intervalu deseti minut. Jenomže ty časté starty zlikvidovaly v kotli relé, spínající oběhové čerpadlo, jak jsem psal před nedávnem. Výměna za nový termostat s normálním spínaním však nakonec vzala za své. Dnes navečer jsem vracel původní model na své místo. Ten nový totiž zatopil, dosáhl teploty a pak kotel více než tři hoďky o víkendu nepracoval. Vychladly radiátory a byla relativní zima. Není divu, ten pulsně řízený programátor je totiž inteligentní - má tzv. Fuzzy logiku. Je samoučící a dokáže se naučit, jak reaguje místnost na teplo z kotle. Výsledky si ukládá do paměti a neustále je přehodnocuje. Prostě záchvěv umělé inteligence. Už je to tak, ten inteligentní stál čtyři tisíce a ten nový pouhých šest stovek. Někde to musí být znát ;-)
Jak vidíte na fotce, Vojtíšek si hrál na indiána. Tohle bylo před spaním. Tak dvě hodinky předtím mu Martinka zmalovala celý obličejíček červenou barvou. Nevím co to bylo, ale jednalo se o něco z jejího kufříku s líčením. Vojtíšek tak opět trpěl, když jsem mu nánosy barvy drbal odličovacími tampóny a speciálním maminčiným krémem ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist