Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 21.3.2007
Martinčin věk - měsíce: 73
Rubrika: Deníček


Jak Martinka doma vyráběla těsto...

Martinka hněte vizovické těstíčko :-)
Martinka si již odpoledne vymyslela svoji domácí pracovní náplň,"Tatínku, já budu patlat to vizovický těsto a něco vyrobím zítra do školky!" Celé to ještě stihla povědět paní učitelce. Doma se pak převlékla zmizela ke kamarádce. Pečení nastalo až po šesté hodině. Marťa si namíchala a uhnětla těsto. Mno, nadělala přitom nepořádku, až hrůza. Ještě, že jsem to stačil během tvoření uklidit. Ze služební cesty navrátivší se maminka, by se divila jistě více. Takhle musela skousnou čerstvě vyprané povlečení z Martinčiny postele. Marťa se totiž včera v noci poblinkala a tak jsem ji přesunul do Vojtíškovy postýlky. Po ránu a přes den však byla naprosto v pohodě, takže nevíme, co se s ní poslední dny děje ;-)
Martinka vymodelovala z těsta jednu slepičku a pak i velikonoční vajíčko. Opatrně přenesla svoje dílka na pečící papír, uložený na plechu(Však mi to dalo, než jsem papír objevil). Před chvílí jsem zapnul troubu a plech tam strčil. Dokonce se mi to nepodařilo upéct a nepřipálit. To víte, peču něco podobného poprvé. Už teď musím konstatovat, že tomu něco chybí. Vizovické pečivo by se mělo před pečením natřít žloutkem, aby bylo pěkně žluté a hladké :-)
Dnešní pracovní den proběhl v šíleném pracovním tempu. Instaloval jsem měnič na výrobní linku a mám na celou dosti složitou akci již jenom zítřejší den. Na noční směnu to prostě musí jet. Uff, zbývá to dodrátovat a doprogramovat ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist