Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 23.4.2007
Martinčin věk - měsíce: 74
Rubrika: Deníček


Jakým autobusem jezdí žabičky ...?

Dětičky sledují televizi ;-)
Děti měly dnes ve školce žáby. Přinesla jim je na ukázku jedna paní(Loni donesla sovičky), aby se všichni seznámili s jejich životem a ochranou. Však mi Martinka před chvílí povídala,"Víš tatínku, ty žáby vlastně žijou v lese. Aby ty žáby nic nezajelo při přecházení silnice, tak tam maj postavený takový drátěný ploty. U těch plotů je kýbl a žába po odražení od plotu skočí do kýblu. Ráno příjde paní a přenese v tom kýblu žabičky na druhou stranu silnice. Ta paní je vlastně takovej přenášecí autobus pro žáby!" Také jste se poučili jako já ? ;-)
Odpoledne opravdu zuřilo venku letní počasí. Děti běžely hned po návratu ze školky do přírody a já se zanořil do temné zadní chodby, odkud se jde na půdu. Mým úkolem bylo schovat měděné topenářské trubky do vrchního betonu, neboť v těch místech probouráme zazděné dveře a tudy budeme chodit do ložnice. Chceme zrušit průchod skrzevá dětský pokojíček, abychom se navzájem nerušili. Takže jsem vypustil vodu z topení, přeřízl dvě trubky a poté je kolínkama přiblížil k základovému betonu. Následovalo zaletování trubek pomocí hořáku a topení jsem mohl vesele napustit. Přece jenom, musíme v naší kamenné stavbě navečer ještě trošku přitopit ;-) Předělané měděné potrubí ;-)
Vojtíšek půjčuje ochotně svoje elektrické autíčko kamarádům. A že jich má celkem hodně. Jezdí se po zahrádce, kolečko kolem záhonků. Sice jsme jich většinu již oseli trávou, ale ta doposud nevzešla. Vraťme se však k závodům - jakmile jedno dítě ujede okruh, další mu nastaví klacek jako závoru,"Stát, teď jedů jáá!" Následuje výměna řidiče a jízda pokračuje. Autíčko se naštěstí drží statečně při jízdě po trávě. Když my jinou možnost, nějakého placu nemáme ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist