Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 30.4.2007
Martinčin věk - měsíce: 74
Rubrika: Deníček


Vojtíškova první čarodějnická stezka odvahy...

Čaroděj a čarodějnice :-)
Dnes se opět poněkud opožďuji. Na jednu stranu není divu - jenom se podívejte, co je za datum. Vše začalo již ráno, když jsem do školky vedl naše dvě dětičky, vymóděné za čarodějnici a čaroděje. Tam už nás vítaly stylově oblečené paní učitelky. Marťa měla na hlavě značný rozcuch, skoro jako každý den, co se nestačí učesat. Na děti čekal dosti bohatý školkový čarodějnický program ;-)
Já se odpoledne z práce uvolnil o něco dříve a tak jsme mohli spolu s maminkou dojít pro dětičky do školky. Dana coby skutečná maskovaná čarodějnice a já v civilu s kamerou a digiťákem. Natočil jsem toho snad dost, aby to dalo na DVD pro případné zájemce. Celá akce začínala u Obecního úřadu, kde pan starosta naléval po sklence všem maskám, kromě dětí, samozřejmě. Country kapela již seděla na dřevěném voze taženém koníkem a za nimi se vydal celkem velký průvod masek. Jelikož se šlo po místní komunikaci na horní konec obce, i provoz se dal zvládnout. Nejdivočejší čarodějnice se dokonce nabízely, že drobný úplatek košťátky očistí každé projíždějící autíčko. Děti se bavily a o to šlo hlavně :-) Vůz tažený koníčkem ;-)
Po příchodu k chatě pod sjezdovkou, došlo na oceňování nejlepších masek vybranou porotou - jak jinak, z řad nejsličnějších čarodějnic. Po rozdání cen se dospělí vrhli na nějaký ten půllitr pivka a došlo i na něco tvrdšího, jak už to na podobných akcích bývá. Dětičky spolu řádily na širokém dalekém prostranství - jedná se o rozlehlé louky. Po dlouhém travnatém okruhu se i proháněl kočár s koníčkem, jenž vozil zdarma všechny děti, mnohdy i několikrát. Prostě, děti měly zážitků nepřeberně. O půl osmé došlo i k zapálení velké vatry a hned jsme se konečně ohřáli. Není divu, venku je opravdu řádná kosa. To jsme se ale v uplynulou sobotu namlsali léta. Vojtíšek však někdy o půl desáté žadonil,"Tatínku, půjdeš už se mnou domů?" Šel jsem. Vojtík tak podnikl svoji první stezku odvahy. Šel bez řečí za ručičku přes půlku obce, a to potmě. Vůbec se přitom nebál. To je dobře ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist