Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 7.5.2007
Martinčin věk - měsíce: 74
Rubrika: Deníček


Vojtíšek je technický typ...

Právě usilovně pracuji na školkových webovských stránkách. Je toho ještě hodně na jejich doplnění. Dětičky vedle v pokojíčku usnuly celkem bez problémů - těsně před devátou nebylo co řešit. Takže mám na práci klid. Navíc jsem si dnešní cvičení přesunul těsně před sedmou, neboť jsem byl doma sám - Dana odešla s dětičkama na návštěvu ke kamarádce.
Ranní probuzení neprobíhalo až tak dle mých představ. Kdosi zazvonil u dveří. Martinka hned startovala, aby mi vzápětí referovala,"Tatínku, tam u dveří stojí nějakej pán!" Tak jsem se šel podívat. Stál tam můj kolega z práce. Hádejte proč. Prý mi právě končí dnešní dovolená a vedoucí výroby si žádá můj okamžitý nástup. Od půlnoci stojí linka, jenž zásobuje drátem další tři. Takže průser. Navíc to stálo již od půlnoci a nemohli se mi dovolat na mobil bez signálu. Linku jsem nakonec ještě před polednem zprovoznil přehráním softwaru(Tím jsem opět firmu zachránil, neboť servis z Německa by jistě nepřijel dnes ;-) ). A že mi to dalo. Starý řídící systém od Siemensu - Simatic S5 je již relikvií a tomu odpovídá i programovací nástroj - laptop Siemens, 14 roků starý a namísto Windows - MS DOS. Prostě vykopávka. Jenomže to celé stále ještě tvoří hodnoty ;-)
Vojtíšek se odpoledne věnoval jízdě ve svém autíčku po zahrádce. Bohužel se mu velice brzy vybil akumulátor, jelikož jsem jej včera nedal na nabíječku. Vojta si však poradil - otočil auto vzhůru kolama a že prý ho půjde opravovat. On je vůbec velice technický typ(Že by po tatínkovi?). Když se v sobotu na pouti hopal na houpačce a byl zabržděn pomocí brzdy, jakmile seskočil, tak hned zkoumal princip brždění houpačkové lodičky. Jo jo, já také spoustu zařízení preventivně rozšroubuji, abych se přesvědčil, z čeho se to skládá. :-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist