Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 22.12.2001
Věk - měsíce: 11
Rubrika: Novinky


Titul: Poprvé na sáňkách...

Přes noc napadlo tolik sněhu, že jsem dopoledne prohazoval cestu od silnice až k domu. Po obědě, když šla hamat Martinka, bylo trochu času a sil, šel jsem vyházet dvorek a osvobodit auto ze sněhového příkrovu.
Martinka se nahamala a tak jsme mohli vyrazit na první výlet na sáňkách. Martinka vypadá nabalená a ve fusaku jako balíček. Hlavní je být v teple. Bylo vidět, že dopoledne pracovali s lopatou všichni. Cestičky proházené, všude plno sněhu a krásně svítící sluníčko. Prošli jsme trasu, kterou normálně absolvujeme s kočárkem. Nebýt známých pejsků, kteří štěkají za plotem a kočiček, Martinka by se asi nudila. Pokud se nemůže pohybovat sama, moc se jí to nelíbí. Nebude dlouho trvat a půjdeme na procházku po svých.
Sluníčko se nám rychle schovalo a my museli domů, bylo cítit, že začíná přituhovat. Touto roční dobou zapadá sluníčko za kopec kolem třetí hodiny. Bydlíme totiž v údolí. U nás už nesvítí, ale na protějším kopci ho můžeme dobu pozorovat.
Doma, než jsme si uvařili kávu se Martinka celkem dobře zabavila s knížkou. Jsou v ní říkanky a moc hezké obrázky. Tu, která se Martince líbí nejvíce asi znáte :
Naše kočka strakatá,
měla čtyři koťata.
Jedno mourek, druhé bílé
třetí žluté, roztomilé
a to čtvrté strakaté,
po mamince okaté.
Koťátka s kočičkou jsou na obrázkách, Martinka zavřela knížku a najednou otevřela a kuk, rozesmála se. A opět a znovu. Dělali na sebe s kočičkama oblíbenou hru na Bububu - Kuk. Martinka se bez problémů zabaví sama.


Copyright © - LTX 2001 - 2024