Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 30.12.2001
Věk - měsíce: 11
Rubrika: Novinky


Titul: Martinka zlobí(občas) s jídlem...

Včera Martinka opravdu nechtěla moc hamat. Ráno to ještě šlo, dostala banán, kiwi a mandarinku. Banán nesnědla celý, ale ostatní ano.
S obědem to už bylo horší. Polívčičku začala prskat asi v půlce. Dostává většinou stejnou jako my, Dana ji moc neosolí. I tak chceme koupit mořskou sůl s jódem, ta je prý zdravější. Dalšímu chodu, zelenince s bramborem a masíčkem také moc nedala. Ještě, že se potom dokrmí od maminky mlíčka.
Odpolední svačinka byl boj, abych do ní dostal alespoň větší část malinového jogurtu. Je sice dobrý, ale když Dana umíchala Martince tvaroh s domácími malinami ze zahrádky, to byla jiná chuť. Po jogurtu si dala oblíbenou mandarinku. Jenom, kdo se s nimi má loupat. Martinka má doposud málo zoubků, aby si se slupkou poradila a dáví se jí. Jednou je mandarinka moc šťavnatá a roztéká se vám v ruce, podruhé je moc suchá a Martince se špatně polyká. Je problém, jak to zjistit dopředu.
Dnes ráno Martinka hamala až překvapivě dobře. Dana potřebovala ještě něco připravit, vzal jsem si Martinku ke stolu na židličku. A namazal jí krajíček chleba máslem. Já jedl to samé a Martince jsem dal vždy kousnout, když chtěla. Snědla celý krajíček. Do ruček jí to dát nemůžete, hraje si s tím, rozpatlá a rozdrobí po stole. A nic nesní. Samostatné jídlo samozřejmě trénujeme, ale jen po chvilkách.
Po chlebu si Martinka navrch dala celé kiwi a mandarinku. Oběd byl potom nic moc, jako včera. Ke svačince mě dnes Martinka překvapila, zhamala pribináček asi za tři minuty. Navrch tři piškotky a celou mandarinku.


Copyright © - LTX 2001 - 2024