Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 14.01.2002
Věk - měsíce: 11
Rubrika: Novinky


Titul: První narozeniny...

V sobotu 12.ledna jsme slavili Martinčiny první narozeniny. Sešli jsme se všichni u babičky v Pohřebačce. Přijela i teta Iva s i přesto, že v únoru čekají miminko.
Odpoledne jsem zajel pro druhou babičku do Hradce a od tří hodin jsme naplánovali oslavu. Dana oblékla Martinku svátečně do roztomilých žlutých šatiček se žlutomodře pruhovanými kalhotami. Toto oblečení nám poslala o vánocích teta z ameriky a vzhledem k velikosti byly narozeniny první a asi poslední příležitost vzít si je na sebe. Nevadí, schováme je, určitě je ještě v budoucnu užijeme. Když ne my, bude je nosit druhá neteřinka, která se má v únoru narodit. Zatím vše nasvědčuje tomu, že bude holčička. Budu vás samozřejmě informovat.
Martinka měla moc pěkný poschoďový dort, který Dana nechala vyrobit u nás ve vsi a v pátek jsme ho vezli s sebou (vše máme nafocené, ale chvíli trvá zpracování, digitální fotoaparát nevlastníme). Zapálili jsme svíčku na dortu a fotili se. Snažili jsme se již předem naučit Martinku sfoukávat svíčku, ale marně. Martinka fouká, když vidí zavěšené hvězdičky v obyváku nebo když venku sněžilo a dívali jsme se z okna.
Svíčku sfoukla maminka společně s neteřinkou Petruškou. Martinku jsme přesunuli k stolečku, na kterém měla dárečky. Nevěděla, co dříve. Byly to pro Martinku opravdu druhé vánoce. Dostala od všech hodně dárečků. Velký míč, plyšového králíčka, dřevěný tahač s návěsem plným dřevěných kostiček, skládací věž a nějaké oblečení. Asi jsem ještě na něco zapomněl, ale to nevadí. Martince pomáhala při rozbalování neteřinka, která se třásla zvědavostí více než Martinka.
Všichni jsme si dali dort s kávou a Martinka samozřejmě (bez kávy) také. Moc jí chutnal.
Aby toho nebylo málo, po setmění jsme šli s Martinkou ven na ohňostroj. Abych vše uvedl na pravou míru, těm pár raketám a římským svícím se asi nedá říkat ohňostroj. Schovali jsme něco ze Silvestra pro Martinku. Nejvíc unesená byla z římských svící, které jsem zapíchl do sněhu. Nelítá to moc vysoko a tak se efekty Martince hezky sledovaly. Rakety nestíhala, nevěděla, že má koukat nahoru.
Martince se oslava moc líbila a byla ze všeho moc unavená. V sobotu usnula bez větších problémů.


Copyright © - LTX 2001 - 2024