Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 03.02.2002
Věk - měsíce: 12
Rubrika: Novinky


Titul: U babičky a dědy...

Tento víkend jsme strávili u babičky a dědy v Pohřebačce. Nechyběla ani neteřinka Petruška, které bude zanedlouho pět roků. Je u babičky, protože se jí má zanedlouho narodit sestřička nebo bratříček. Podle ultrazvuku spíše sestřička, ale necháme se překvapit.
Petruška o víkendu perlila a tak se s vámi podělím o zážitky. V sobotu dopoledne si Martinka hrála s panenkou, která po zmáčknutí povídá mama, papa, nějaké neidentifikovatelné zvuky a pláče. Petruška příjde k Martince, vezme si od ní panenku, vyzkouší jaké vydává zvuky a prohlásí,"Mám doma také miminko, je jinačí, ale motor má stejný!" Tím chtěla naznačit, že její miminko vydává totožné zvuky.
Následně nás Petruška rozesmála, když Dana vařila Martince krupicovou kašičku k večeři. Míchá a míchá a povídá,"Ta kaše je dneska opět nějaká řídká." Uslyšela to Petruška a komentuje situaci,"To náš táta jednou vařil kašičku, vařil ji a vařil byla stále hustší a hustší, až ji nakonec musel dát slepicům. A ty slepice si tou kašičkou zalepily zobáky."
Do třetice nám Petruška předvedla zábavnou scénku dnes odpoledne. Děda pustil kameru a snažil se nafilmovat Martinku, jak dokáže sama složit kroužky na tyčku. Není to jednoduché, tyčka je kónická a kroužky mají rozdílný průměr. Musejí se skládat od největšího po nejmenší. Martince se to občas povede. Dnes se snažila, ale neustále byla něčím rozptylována. Petruška přiběhla k dědovi se slovy,"Dědo, můžu se na Martinku podívat přes kameru?" Koukala hledáčkem a prohlásila,"Ta Martinka je v kameře pěkně malá!" Odběhla a v tu chvíli začala Martinka skládat kroužky. Děda se snaží chvíli točit a najednou povídá,"Co se to stalo s kamerou, nejde pustit?" Petruška přiběhla a vysvětluje,"Víš dědo asi se zmáčknul ten čudlík nahoře na kameře!" Bylo to ono, Petruška zmáčkla čudlík, kterým se přepíná kamera/přehrávání, když se koukala předtím hledáčkem na Martinku.


Copyright © - LTX 2001 - 2024