Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 15.02.2002
Věk - měsíce: 13
Rubrika: Novinky


Titul: Na kontrole u doktorky...

Včera ve čtvrtek, na svatého Valentýna jsme jeli odpoledne k paní doktorce. Martinka má na ručičce nějakou kožní plíseň, pečlivě jí to mažeme mastičkou a po čtrnácti dnech není vidět větší zlepšení.
Dnešní výlet do okresního města byl poprvé bez kočárku. Martinka má přece svoje nožičky a kromě toho jsme nepočítali s větší procházkou.
Na chodbě v areálu Martinku zaujala reklamní cedule s medvídkem v Martinčině velikosti, postavená na zemi. Začala ukazovat na méďu ručičkou a vzrušeně vykřikovat,"brum, brum, brum." Martinka šla po chodbě za námi a kde viděla otevřené dveře, tam chtěla nakouknout. Je malá zvědavka.
Doktorka se přišla za námi podívat do čekárny, prozkoumala Martince ručku a povídá,"Ta plíseň zmizí až za dlouhou dobu, musíte to stále mazat. Ani se nesvlékejte a pojďte dále." Martinka se na doktorku šklebila a byla v pohodě. My jsme se ale svlékli, Dana chtěla nechat Martinku zvážit.
Po příchodu do ordinace pokládá Dana Martinku na váhu. Martinka, sotva uvidí sestřičku, začíná křičet. Nevíme stále proč, ale k sestřičce nemá Martinka důvěru. Sestřička nastavuje váhu a ptá se,"Tak kolik jsme vážili minule, osm kilo, tak to nastavím na osm dvacet." Váha nakonec ukazuje celých 8,25 kg. To je výkon, můžete sami posoudit váhový přírustek v tabulce Martinka-míry a váhy.
Tímto jsme hotovi, ještě v čekárně před ustrojením stavíme Marťu k metru, zdali nepovyrostla. Žádná změna, zůstáváme na 74 cm.
Po ustrojení a nazutí botiček Dana pouští Martinku na zem. Ta se rozbíhá přímo do otevřené ordinace. Zvědavost nakonec v Martince vítězí a jde na průzkum. Paní doktorka tu má spoustu hraček a ty Martinka musí ihned prozkoumat. Paní doktorka podává Martince z poličky autíčka a jiné hračky. Martinka vše bere do ručiček, zkouší jezdit s autíčkem a neví s kterou hračkou si hrát dříve.
Nedá se nic dělat, musíme jet dál. Dana volá,"Martinko, jedeme domů!" Martinka poslechne velice neochotně. Paní doktorka začíná uklízet hračky zpátky. Martinka k ní přibíhá a začíná jí hračky podávat ze země. Sebere úplně všechno. Doktorka se sestřičkou jenom zírají, jak jde Martince uklízení. To víte, domácí trénink v uklízení s maminkou musí být někde znát.


Copyright © - LTX 2001 - 2024