Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 3.4.2002
Věk - měsíce: 14
Rubrika: Novinky


Titul: Odstrkovadlo a jízda venku...

K napsání tohoto článku mě inspiroval reklamní leták supermarketu Plus. Dostali jsme ho se včerejší poštou. Nabízejí tam odstrkovadlo - motorku. V popisu stojí: motorka enduro ( Tedy terénní ) a hlavní předností tohoto plastového stroje je nulová spotřeba benzínu :o) Jenom škoda, že se musíte odstrkovat, kdyby jezdila sama, to by bylo něco :-)
Chceme Martince takovou motorku na ven zakoupit. Díval jsem se po ní už o víkendu v Globusu, ale nic mě tam vzhledově a cenově nenadchlo. Martinka sice vlastní od vánoc plastové odstrkovadlo - auto, ale má jednu zásadní nevýhodu. Aby se dítě sedící na autě nepřevrátilo, vymyslel výrobce tzv. stabilizátor. Je to takové plastové vzadu mezi kolečky. Bohužel asi půl centimetru nad zemí. Nemáte-li v blízkosti vašeho bydliště letiště s rovnou ranvejí ( Píšu to česky, anglický počeštěný výraz nevypadá vzhledově dobře "runwaý" :o) ), dítě se nemůže venku projet. Zkoušeli jsme jezdit u babičky v Pohřebačce na betonu, ale vadí každá nerovnost. S autíčkem jedině doma.
Sháníme tedy motorku, nebo něco podobného na větších kolech s vyšším průjezdním profilem. Viděli jsme u kolegy i jednu takovou žlutou kachničku jako odstrkovadlo. Má jednu zásadní nevýhodu. Řidítka to sice má ale jenom na držení. Přední kolečka vůbec nezatáčí. Dítě zatočí řidítkama a narazí do zdi. Jak může někdo něco takového vymyslet, vždyť se na tom děti nenaučí pořádně jezdit.


Copyright © - LTX 2001 - 2024