Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 4.5.2002
Věk - měsíce: 15
Rubrika: Novinky


Titul: Seznamování s kamarády...

Martinka má moc ráda ostatní děti. Potvrzuje to vždy na procházce po vsi, nebo když dětičky běží kolem zahrádky. Právě kvůli tomu aby měla přehled, vymyslela Dana geniálně umístění pískoviště na zahrádce směrem k domu. Martinka má náležitý rozhled a vidí každého, kdo se k ní po cestě blíží.
Jako před nedávnem, Martinka si hraje na pískovišti a po cestě se blíží dvě děti s maminkou a babičkou. Holčička je starší, ale klukovi Honzíkovi jsou asi dva roky. Honzík si to pochoduje v ruce s traktorem. Martinka je zpozoruje, bleskurychle přeskakuje okraj pískoviště a běží k brance. Branka je otevřená a tak jí nic nebrání v další cestě. Běží k Honzíkovi, beze slova mu bere traktor a utíká s ním na zahrádku. Honzík stojí zkoprněle na cestičce a je tak překapený, že se nezmůže na žádnou obranu. Po chvíli natahuje ručičky a snaží se Martinku přesvědčit, aby mu traktor vrátila. To se Martince vůbec nechce. Maminka Honzíka povídá,"Martinko, až si s traktorem pohraješ, přijďte ho Honzíkovi vrátit!"
Dana je moc ráda a po svačince vyráží s Martinkou vrátit traktor. Chvíli tam pobudou a mezitím co si Martinka hraje s Honzíkem se Dana seznámí s jeho maminkou. To víte, bydlíme ve vsi už 8 let, ale doposud moc známých nemáme. Je to hlavně způsobené tím, že já pracuji v jednom městě a Dana v Ústí na druhou stranu. Teprve od chvíle co máme Martinku se seznamujeme více s okolím. Vidíte k čemu je také dobré mít děti. Nejste odstrčení stranou. Mimo jiné se právě dozvídáme od místních, co se vlastně o nás v minulosti povídalo. Například o tom, jak byli všichni překvapení, že se nám Martinka narodila.


Copyright © - LTX 2001 - 2024