Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 08.01.2003
Věk - měsíce: 23
Rubrika: Novinky


Titul: Martinčina mobilní komunikace

Martinka si moc ráda hraje s mobilními telefony. Jeden také od vánoc vlastní, a to něco podobného Nokii 5110, ale vyrobené v Číně. Bohužel se s ním nedá telefonovat, pouze hraje melodie při mačkání všech tlačítek. Včera s ním dokonce křápla a milý telefon se rozletěl na dva kusy. Právě kvůli výše uvedeným nedostatkům sáhne Martinka raději po opravdovském telefonu. Nejraději si půjčuje mého Siemense, má pěkně dlouhou anténku. Martinka ho drží za ni a zbytek slouží coby kladívko. Naštěstí to co píši je již minulostí, dnes si telefon vezme, mačká tlačítka, počká až se rozvítí display a přikládá si ho k uchu. Přesně tak jak to dělají rodiče :o)
Pokud se nacházím v práci, telefonujeme si s Danou během dopoledne. Nejinak tomu bylo i v následujícím případě. Zatímco se Dana během hovoru rozhodovala, má-li jít s Martinkou na Obecní úřad v desetistupňovém mrazu, Martinka si zpovzdálí povídala,"Co to dělá paní, co to dělá?" Ptám se Dany,"Prosím Tě, co to řeší za problémy?" Dana mi odpověděla,"Ale to nic nějaká paní tancuje ve videklipu!" Pokračuji,"Dáš mi Martinku na ucho?" Dana předává telefon Martince a povídá jí o tatínkovi. Jenomže Martinka opakuje,"Není tatínek, neníí tatínek!" Přesto si přikládá mobila na ouško a radostně mně poznává. Začínám hovor,"Ahoj Martinko, to jsem já, tatínek!" Z druhé strany se ozývá,"Jůů, tam sou medvídci!" Nedám se a pokračuji,"Martinko, copak dělá paní v televizi?" Dostává se mi jednoduché odpovědi,"Tancuje, pšece!" Ještě jedna otázka,"Martinko, copak dělá maminka?" Martinčina odpověď je zcela jasná,"Je táám maminka, Dana!" Musím uznat, že takhle jsme si krásně jsme si spolu telefonicky popovídali poprvé. Martinka se totiž neustále zlepšuje v komunikaci.
Na druhou stranu se jí nedivím, komunikace přes telefon není žádná legrace, vždyť jsem se v podobné situaci již několikrát sám nacházel. Kupříkladu se nám v práci rozbil robot ze Švédska a vedoucí mi řekl jediné,"Zatelefonuj k výrobci a zkus se s nima nějak domluvit!", načež zmizel ve dveřích. To se mu lehce řekne, když ovládá angličtinu levou zadní! ;-) Stejně jsem vytočil číslo a skutečně se mi po čtvrt hodině zoufalého blekotání podařilo vše domluvit. Někdy to chce, nebát se ;-)


Copyright © - LTX 2001 - 2024