Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 17.01.2003
Měsíc těhotenství: 3
Rubrika: Novinky z bříška


Titul: Začínáme 15.týden...

To nám to těhotenství letí, dnešním dnem začínáme 15 týden a zítra osmnáctého fakticky i 4 měsíc. Dana je prozatím relativně v pohodě, alespoň dle mého subjektivního hodnocení. Hlavně už asi definitivně skončily ranní nevolnosti a s tím související blinkací období. Přitom se právě několikrát večer před usnutím poblinkala Martinka a Dana měla co dělat sama se sebou a běžela preventivně na záchod. Po Martince jsem samozřejmě uklidil já :-)
I přes pořádnou oblevu jenž postihla naši zemi máme stále před domem a na cestách hrbolaté ledové plochy. Dana proto musí během procházek s Martinkou dávat veliký pozor aby s sebou nepraštila o zem.
Tento týden také Danu moc bolela hlava. Stejné bolesti ji postihly naposledy při návštěvě o svátcích u babičky a dědy. Tiše trpěla a nechtěla si raději brát žádné prášky. Jenomže při úterní návštěvě u gynekoložky jí doktorka povídala,"Pokud budete mít zvýšenou teplotu, nebo na bolest hlavy si klidně můžete vzít Paralen!" Alespoň něco, na každé krabičce s léky píšou - V těhotenství po dohodě s lékařem a lékař většinou raději nic nedovolí. Jediné tablety které Dana bere pravidelně jsou vitamíny Materna. Užívala je již v případě těhotenství s Martinkou a pak i v průběhu kojení, což bylo jeden a půl roku. Když už jsem u toho kojení - v úterý u Martinčiny doktorky řešila nějaká maminka se setřičkou problémy s kojením svého jeden a půl letého syna. Prý se nechce ani za nic vzdát svého mlíčka. Sestřička jí povídala,"Musíte se více snažit mu to kojení odpírat. Jako matka jste svůj díl již splnila a existuje přece i mlíčko z flašky!" Myslím, že s Martinkou to bylo úplně v pohodě. Dana onemocněla pravděpodobně zápalem plic a Martinka druhý den prostě mlíčko nedostala :-)
V pondělí se Dana chystá na první návštěvu bazénu v Ústí. Půjde si zaplavat, protáhnout tělo a tak trochu aktivně relaxovat. Jak jenom to půjde, bude chodit pravidelně. Myslím, že si mimo jiné hlavně odpočine od Martinky. S Martinkou to totiž v poslední době nemá vůbec jednoduché. Marťa totiž nechápe, že ji Dana nemůže jenom tak, několikrát za večer před usnutím zvedat z postýlky a pokládat zpět. Máme totiž doma vyráběnou postýlku bez možnosti snížení postranní stěny. Takže se Marťa musí zvedat relativně vysoko. Mohu Vám říci, že zvednout těch Martinčiných solidních jedenáct kilo je už znát. V každém případě se chceme příští týden během návštěvy u babičky zajet podívat na nějaký gauč pro Martinku. Tak jako tak, malou postýlku připravíme pro miminko. Mimo zvedání trápí Martinka Danu neustálý oblézáním, nebo jak bych to jinak nazval. Prostě a jednoduše - Dana si lehne na gauč za účelem relaxace a netrvá dlouho, Martinka hupsne na gauč a zároveň i na Danu.
To že miminko v bříšku roste začíná být pomalu znát i navenek. Dana měla v úterý před odjezdem za doktory problém co si vzít na sebe. Většina oblečení je již příliš těsná a tak si musela vzít jedny volnější kalhoty. Nebude to dlouho trvat a bude muset obléknout opravdové těhotenské lacláče :o)


Copyright © - LTX 2001 - 2024