Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 24.11.2003
Věk - měsíce: 5
Rubrika: Vojtíšek


Titul: Kontrola nožiček na ortopedii...

Hodiny ukazují jednu hodinu čtyřicet minut a my uháníme směrem k okresnímu městu. Vojtíška dnes čeká preventivní kontrola kyčlí na dětské ortopedii. Dana pohlíží na hodinky a překvapivým hlasem mi sděluje,"To snad ani není možný, my snad po dlouhé době přijedeme včas!"
Projíždím bezmyšlenkovitě městem a s jistotou zahýbám k dětskému středisku. Ze snění mě vytrhuje Danin hlas,"Tedy, nechci Ti nic říkat, ale dnes jedeme na ortopedii!" Grr, má pravdu, musíme se vrátit. Po chvíli konečně zastavujeme na správném místě.
Uháníme do budovy, směrem k soukromé ordinaci pana doktora. Už na chodbě nás zaráží maminky čekající venku. Nakukujeme do ordinace. Je zcela zaplněná a neskutečně přetopená. Dana si s Martinkou odskakují na WC a já mezítím svlékám Vojtíška, aby mu nebylo příliš teplo. Vojta si hoví ve své autosedačce na chodbové podlaze a tváří se navýsost spokojeně.
Na kontrolu jsme sice objednaní, ale i přesto se snažíme zoufale zjistit, jaký zde panuje systém. Jedna paní objednaná hodinu před námi, neodevzdala objednací kartičku a tak tu již hodinu bezvýsledně čeká. Pravděpodobně není jediná. Dana odevzdává kartičku sestřičce a za chvíli jdou s Vojtíškem do ordinace. Já zatím hlídám Martinku. Marťa pozoruje okolosedící maminky s dětičkama. Jedna maminka nechává zaklánět trochu větší miminko zcela dozadu, že visí pouze za ručičky. Martinka celé počínání komentuje,"Tatínků, podívej, to miminko je jako opičkáá, podívej!" Povídám jí,"Ty jsi taky taková naše opička, viď, Martinko?" Marťa oponuje,"Nené, já nejsém opička, to miminko je opička!" ;-)
Konečně se otevírají dveře ordinace a Dana jde Vojtíška obléci na přebalovák. Posílám za ní Martinku,"Martinko, zeptej se maminky, jak dopadli!" Martinka na můj pokyn vbíhá do čekárny a na celé kolo volá,"Maminkó, jak dopadnul Vojtíšek?!" Ozývá se odpověď,"Dobře!" To je úleva, alespoň nemusí nosit abdukční podušku jako onehdy Martinka. Však Dana při té příležitosti objednala Martinku 14.1.2004 na tříletou kontrolu. Martinka hned vykládala,"To pojedeme k panu dotorovi úplně bílým autém, bude padát sních!" :o)
Dana se posléze vypotácela z čekárny s Vojtíškem v náručí. Prohlásila jediné,"Tedy, je mi úplně nanic z toho horka a nedýchatelného vzduchu!" Podle Daniných slov dopadl Vojtíšek na výbornou, doktor neshledal na ultrazvuku jakékoliv abnormality ve vývinu kyčelních kloubů. Jak povídala, Vojtíšek měl ležet v klidu a na boku po celou dobu vyšetření. Za tím účelem mají na stole takovou stabilizační molitanovou prohlubeň. Sotva tam Vojtíšek zapadl, hned zvedl hlavičku, aby viděl přes okraj toho molitanu a mohl nerušeně pozorovat okolí. To on při lehu na boku normálně provozuje. Sestřička ho přemlouvala,"Vojtíšku, odpočiň si, hezky si lehni!" Vojtíšek však na její rady nedbal. Při změně lehu na druhý bok předvedl totéž. Sestřička žasla,"Teda, ten má ale sílu v krčku!" :o)


Copyright © - LTX 2001 - 2024