Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 28.05.2003
Měsíc těhotenství: 8
Rubrika: Novinky z bříška


Titul: Přípravy na miminko - 33.týden

Noci strávené na nakloněné rovině se nám krátí stejným tempem, jako se nám blíží narození vytouženého miminka. Dává o sobě stále více vědět. Zatímco se některý den jenom tak maličko vrtí a Dana je neklidná zdali mu něco není, příští den s sebou škube až to bolí. Miminko si prostě usmyslí, že se bude protahovat a sem tam si kopne. Nic nevadí, že je právě téměř půlnoc ;-) Dana pak nemůže usnout a část noci probdí. Úplně nejlepší je pozorování hrnečku s kávou položeném na bříšku. Tuhle při svačince mi to Dana ukazovala. Hrneček nadskakoval a nakláněl se, miminko by bylo schopné opařit jak sebe, tak i bříško. Káva byla samozřejmě dávno studená ;-)
Právě kvůli veliké aktivitě miminka v bříšku mívá Dana občasné pocity, jako by jí bříško tvrdlo. Těžko říci, zdali tvrdne samo od sebe, nebo to způsobuje ta hyperaktivita uvnitř. V každém případě se v úterý raději jela ukázat ke své gynekoložce. Vše prý vypadá v pořádku, ale i přesto by se Dana měla příště ukázat po čtrnácti dnech. Před odchodem ještě dostala další předpis na megnéziové tablety. Přebalovací skříňka pro miminko, zavřené šuplíky
Konečně se mi povedlo dokončit přebalovací pult se skříňkou pro naše miminko. Na úvod pár technických detailů - skříňka je vysoká 90 cm a v půdorysu má 75 x 75 cm. Vpředu se nacházejí čtyři velké šuplíky jezdící na speciálních kolejnicích. Celé je to vyrobeno z materiálu zakoupeném v OBI a cena nepřevyšuje 2500,-Kč. Nezapočítávám samozřejmě svoji práci.
Dalším problémem na řešení je postýlka. Před mnoha a mnoha lety ji vyráběl strejda pro svého syna. Od té doby v ní spalo několik dětí, včetně Martinky. Asi se ptáte, kde je problém? V jedné knížce o miminkách se píše mezery mezi tyčkami na dětské postýlce by neměly přesahovat 5cm. Právě tuto skutečnost naše postýlka nesplňuje. Mezery mezi tyčkami jsou spíše 9cm. Dana má obavy, aby náhodou miminko nepropadlo mezerou a nezůstalo trčet za hlavičku ven z postýlky. Martince se to již povedlo, ale zase tak dramatické to nebylo. Mám za úkol sehnat nějaké tyčky a vyplnit jimi velké mezery mezi stávajícími tyčkami. Uvidíme, co se s tím dá dělat, o víkendu se budu muset po nějakém materiálu poohlédnout. Přebalovací skříňka pro miminko - vytažené šuplíky Dana prala mimo jiné oblečení i dupačky. Martinka se na jedny zahleděla a hned se tázala,"Copak to je?" Dana jí odpověděla,"Martinko, to jsou dupačky pro miminko!" Martinka si přebrala věci po svém a odpověděla,"Ahá, to sou dupačky, miminko bude dupat!" :o)
Při příští návštěvě u babičky nesmíme zapomenout přivézt dětskou vaničku. Martinka se na koupání miminka přímo třese. V neděli po obědě, Dana přelévala zbytek omáčky do plastových vaniček od Ramy, aby je pak dala zamrazit do mrazáku. Přitom povídala,"Ta omáčka se mi nevejde do vaničky!" Sotva její slova zachytila Martinka, začala meditovat,"Musíme přivýzt vaničku pro miminko, od babičky, je tam na půdě, pudu na půdu s tátou. Budem koupat miminko v koupelně, já ho budu koupat!" Tak to vidíte, Martinka očekává miminko se stejnou radostí, jako my :o)


Copyright © - LTX 2001 - 2024