Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 25.06.2003
Měsíc těhotenství: 9
Rubrika: Novinky z bříška


Titul: Klid před bouří ;-) - 37.týden

Martinka se tulí k bříšku :-)
Měli byste vidět ten klid u nás doma, žádné horečné přípravy na příchod miminka. Kočárek po Martince stojí na chodbě vypraný, autosedačka jakbysmet a nová přebalovací skříňka obsahuje pečlivě poskládané a vyžehlené oblečeníčko pro miminko. Jak vidíte, Dana raději nic nenechává na poslední chvíli. Nevíme dne ani hodiny, kdy si mimi usmyslí vykouknout na svět ;-)
V této souvislosti jsem si vzpomněl na Martinku. Pokaždé, když se Dana usadí na gauč a vyšpulí bříško, Martinka k ní honem běží. Prý se musí pomazlíkovat s miminkem a opusinkovat bříško. Maličko ji dráždí vykukující pupík,"Musím zamáčknout pupíček!" Víte proč? Martinka má totiž utkvělou představu, že miminko vyleze ven z bříška právě pupíkem. Přemlouvá ho, aby ještě chvíli zůstalo v bříšku a dorostlo :-)
Dne 6.6.2003 Dana oficiálně zahájila mateřskou dovolenou. Pro nás to má hlavní přínos ve vyšší měsíční částce, připsané na účet. Dana měla vzhledem k výši svého platu vypočítanou maximální možnou mateřskou. Když pak po šesti měsících dostala pouze rodičovský příspěvek, byl to pěkný šok :-(
Naše těhotenství probíhá prozatím bez větších problémů. Dana se cítí více unavená (Není divu, miminko ji občas nenechá v klidu vyspat ;-) ) a tak častěji odpočívá a relaxuje. Jedině snad kašel by mohl ustoupit. Trápit ji začal někdy v minulém týdnu, maličko ustoupil, ale je tu zase. Při úterní prohlídce jí gynekoložka doporučila sirup Bronchitin. Abych ještě specifikoval typ kašle - podle Daniných subjektivních pocitů je suchý. Jako by v krku vyrostly tyčinky a ty se o sebe třely. Brr, hrozná představa ;-)
V předchozím odstavci jsem se zmiňoval o úterní návštěvě v těhotenské poradně. Doktorka provedla všechna běžná vyšetření a neobjevila žádný problém. Při vyšetřování stavu děložního hrdla prohlásila,"Hmm, vše v pořádku, cítím něco tvrdého, to bude asi hlavička!" Miminko si hoví v bříšku správně, ale to jsme viděli již na posledním ultrazvuku. V těhotenské průkazce nepřibylo nic nového, jenom se Daně povedlo od poslední návštěvy přibrat 2 kg, což činí od počátku těhotenství 15kg. No, nic hrozného. Příští návštěvu máme plánovanou opět za čtrnáct dní. Pokud se ovšem nestane nic jiného.
Stejně tak, jako jsme v minulém týdnu sundali přídavné nožičky z postele (Spali jsme s nohama výš, kvůli snížení tlaku na děložní hrdlo), povídala tuhle Dana,"Hmm, konec těhotenství se blíží, ještě počkám tak čtrnáct dní a půjdu umýt okna!" Na závěr ještě s těmi nožičkami - ptal jsem se Dany,"Copak s nimi uděláme, budeme je ještě potřebovat?" Dana se jen usmála a\přímo nevyjádřila. Raději jsem je schoval, ale více než dvě děti neplánujeme ;-)))


Copyright © - LTX 2001 - 2024