Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 02.07.2003
Měsíc těhotenství: 9
Rubrika: Novinky z bříška


Titul: Co je to plán B ? - 38.týden

S blížícím se termínem narození našeho miminka vzrůstá i celková nervozita. Zatímco v případě Martinky Dana ležela dva měsíce v nemocnici a já v podstatě čekal na jejich příchod domů, teď je vše jinak. Čekáme, kdyže si miminko usmyslí přijít na svět. Navíc je tu Martinka a v případě odjezdu do porodnice ji musíme u někoho zanechat. A to může být problém. Proto jsme včera řešili plán B ;-)
Abych Vám vysvětlil v čem vězí zakopaný pes - pokud budeme muset jet do porodnice v nějakou pozdní noční dobu, jeví se nám jako nesmysl Martinku zbytečně stresovat, budit ji a někam převážet. Nejlepším řešením je zazvonit na tetu Janu od sousedů a ona dospí noc u nás. Na jinou možnost jsme nepřišli (Maximálně jsme volali maželce mého kolegy z práce, ale ona odjíždí o víkendu jako zdravotnice na dětský tábor). Babičky bydlí příliš daleko - několik desítek kilometrů. Navíc, jedna babička pracuje a může se k nám dostat maximálně vlakem. Od druhé babičky máme nakázáno,"Nechci se zbytečně nervovat, proto mi zavolejte až se miminko narodí!" Tím je tedy otázka babiček vyřízená ;-)
S tetou od sousedů není problém, vyjma nadcházejícího víkendu. Mají jet na chalupu a tak pro nás budou prakticky nedosažitelní. V našem okolí se nenacházejí žádní jiní dobří známí. Včera večer jsme se společně snažili vymyslet nějakou další variantu. Dana přišla s nápadem - odvézt Martinku preventivně k babičce do Pohřebačky. To je ovšem velice krajní varianta. Dana z toho večerního přemýšlení pak ani nemohla pořádně spát.
Dnes dopoledne zašla Dana s Martinkou na chvíli k sousedům. Svěřila se s naším problémem paní sousedce (Martinka ji má ráda, říká jí babička od sousedů ;-) ) a ona bez váhání odpověděla,"Pokud to bude potřeba, zazvoňte na mě a já půjdu Martinku hlídat!" Uff, tak máme konečně víkend pod kontrolou.
Dana plánuje porod spíše na příští týden - v neděli třináctého dosahuje měsíc svého úplňku a stejně jako na houby v lese může mít měsíček vliv i na miminko. Uvidíme ;-)


Copyright © - LTX 2001 - 2024